Nemzetköziesedünk

TUDOMÁNYOS HÉTKÖZNAPOK

Július 10-én volt a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának diplomaosztó ünnepsége. Kémiából az idén kivételesen sokan szereztek diplomát, ez az angol nyelvű képzésre is igaz. Az alábbi fénykép igazából nem tudatosan készült, de Katával és velem együtt mindhárom végzett külföldi hallgató látható rajta:

Szemből a bal szélen egy zanzibári diák, Hemed áll, aki a mesterszakos tanulmányait fejezte be. Eggyel jobbra tőle Anirudh látható Indiából. Ő alapszakot végzett, és szakdolgozatának én voltam a témavezetője. A jobb szélen Nurzhan Kazahsztánból, ő Kata vezetésével készítette el a szakdolgozatát, szintén kémia alapszakon.

A magyar felvételikkel ellentétben az angol nyelvű képzésekről az a benyomásom, hogy felfutóban vannak, de persze a helyén kell kezelni a dolgot: a túlnyomó többség a Stipendium Hungaricum nevű magyar állami ösztöníj segítségével tanul nálunk. Mégis, nagyon úgy néz ki, hogy idén az angol nyelvű kémiaképzésre felvettek száma lényegesen meghaladja majd a magyar nyelvűét.

2022.07.29.Comment Box is loading comments...
This template downloaded form free website templates