News

If you have any information to be shared, please contact Tibor Nagy or Gábor Lente (e-mail: nagy.tibor@ttk.mta.hu or lenteg@gamma.ttk.pte.hu), the vice-chair or the chair of the Working Group.

Polányi-díj 2016

A 2015. évi Polányi fődíjat a kuratórium döntése szerint fődíjat Prof. Fábián István (Debreceni Egyetem), az ifjúsági díjat Dr. Janáky Csaba (Szegedi Tudományegyetem) kapta. Az díjátadás 2016. március 29-én volt.

Intézetigazgatói kinevezések, 2015. augusztus-szeptember:

2015. augusztus 1-től Turányi Tamás, a munkabizottság elnöke lett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kémiai Intézetének az igazgatója. Viskolcz Béla, a munkabizottság tagja a Miskolci Egyetem Kémiai Intézetének igazgatója lett.

Egyetemi tanári kinevezések, 2015. szeptember:

2015. szeptember 1-től egyetemi tanárnak nevezik ki Horváth Dezsőt (Szegedi Tudományegyetem, Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) és Lente Gábort (Debreceni Egyetem, Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék).

Videóösszeállítás a 2015. tavaszi munkabizottsági ülésről:

A március végi debreceni munkabizottsági ülés egyben a debreceni ENVIKUT projekt zárórendzevénye is volt. A rendezvényről szűk háromperces videoösszeállítás készült, amely megtekinthető a https://youtu.be/5Pw4xz3kZG0 linken.