Atomfutás kicsiben

JAKAB-HEGYI KRÓNIKÁK

Október 16. szokásos szombatnak indult Kővágószőlősön. Az utóbbi időben ugyan nem jártam gyakran a falu élelmiszerboltjában, de ezen a délelőttön mégis odaindultam.

Az első furcsaság az volt, hogy a falu főtere tele volt parkoló autókkal. Ilyet még soha nem láttam. Aztán az élelmiszerbolt felől diszkrét zeneszó kezdett hangzani, és néhány futáshoz öltözött ember tűnt fel a környéken. Az egyikőjük mezén az ’Atomfutás’ felirat szerepelt, ez már elég határozott jel arra, hogy mi történhet.

Az élelmiszerbolt előtti parkolóban néhány tucat ember melegített zeneszóra, és már egyértelmű volt: futóverseny készül. A rajt pontban tíz órakor volt, a bolt mindkét szolgálatban lévő dolgozója felfüggesztette miatta a munkát vagy fél percre. Hazatérve az Internetről tudtam meg, hogy ez a futóverseny Kővágószőlős-Cserkút félmaraton volt, és azt is, hogy az Atomfutás egy jóval nagyobb rendezvény Pakson. Ha jól sejtem, ez nem is az első ilyen futóverseny volt, csak a korábbiakról nem tudtam. Úgy látszik, nem járok szombatonként elég gyakran boltba.

Végül is azt sem tudom egészen biztosan, hogy van-e bármi köze a sportrendezvénynek a nukleáris iparhoz. Érdekes egybeesés, amit este séta közben tapasztaltunk: ekkorra a futásnak már kevés nyoma volt, de egy hölgy a Boda közelébe tervezett nukleáris hulladéktárolóval kapcsolatban végzett lakossági felmérést a faluban.

2021.10.16.


Comment Box is loading comments...
This template downloaded form free website templates