Tetris Challenge

TUDOMÁNYOS HÉTKÖZNAPOK

A Pécsi Tudományegyetem Kémiai Intézete november 25-én Tetris Challenge fotót készített. Az Interneten terjedő kihívás lényege, hogy egy-egy szakma képviselői olyan fotót készítenek, amelyen szép rendben kipakolnak egy adag, a hétköznapi életükhöz tartozó tárgyat vagy ilyen-olyan felszerelést, műszert, majd maguk is befekszenek a létrehozott mozaikba. Ilyen képet a pécsi Természettudományi Karon már több intézet is készített: a földrajzosok, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet, a biológusok és külön a virológusok is.

A kémia által készített kép így néz ki:

A szervezést őszintén dicsérhetem, mert egyáltalán nem vettem részt benne. November 25. egyébként hétfőre esett, és még épp sikerült egy nagyon kedvező időjárású napot választani az akcióhoz. Magát a fényképet egy, a földrajzosoktól kölcsönkért drón készítette. Megkaptam az eredeti felvételeket is: olyan hatalmas felbontásúak, hogy a periódusos rendszerben még az atomtömegek is jól olvashatók rajta. Persze a fénykép elkészítésének folyamata sem maradt fotódokumentáció nélkül, ebből mutatok be néhányat itt:

 

 

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karáról a matematikusok és fizikusok még tudomásom szerint nem csináltak Tetris Challenge képet, bár az utóbbiak a pletykák szerint drónok elérhetőségéről már tájékozódtak...

2019.11.25.


This template downloaded form free website templates