Tudomány a kocsmában

TUDOMÁNYOS HÉTKÖZNAPOK

Elég sok előadást tartottam már pályafutásom során. Ezek helyszínei általában tantermek vagy szemináriumi termek, de előfordult már, hogy könyvesboltban, kávéházban, egy középiskola előcsarnokában, a debreceni Kölcsey Központ nagyszínpadán, a TV5 stúdiójában és egy alkalommal egy imateremben beszéltem tudományról. Itt volt hát az ideje, hogy egy sokkal nagyobb kihívást jelentő közegben is próbálkozzak: egy kocsmában.

Erre az alkalmat a veszprémi Pannon Egyetem kezdeményezése jelentette; ők tudományos érdekességekről szerveznek már jó pár éve előadássorozatot kocsmákban. Én soha nem iszom alkoholt. Tudományról viszont szeretek beszélni bárkinek, bárhol. Veszprémben a helyszín a Sport Pub volt, amely az én igen szerény tapasztalataim szerint a kocsma kategóriában a kimondottan színvonalasak közé tartozhat. Mintegy huszonöt-harminc fős hallgatóságom volt, köztük néhány nagyon kedves ismerős, és a szűk egy órás mondókámat hosszú beszélgetés követte.

A téma a Vízilónaptej című könyvem bemutatása volt, egészen pontosan néhány abban leírt történetet meséltem el röviden. Utólag belegondolva talán kicsit sok lett a csillagászat, főleg ahhoz képest, hogy én kémikus lennék, de igazából ezt valószínűleg nem sokan bánták az ott lévők közül…

2017.12.11.


This template downloaded form free website templates